Om Tillit, Mod, Bemötande, Medarbetarskap & Samarbete

Sanningen om ledarskap: Niclas Lernbergers inspirerande resa mot autenticitet, empati och framgång

Niclas Lernberger är en respekterad ledarskapsexpert med enastående erfarenhet inom förändringsledning och organisationsutveckling. Med över ett decennium av erfarenhet inom ledarskap, personalgruppsutveckling och försäljning har han delat sina insikter med hundratals medarbetare och ledare i Göteborg.


Niclas är även en passionerad brandman och enhetsledare inom Räddningstjänsten, vilket ger honom unika perspektiv på stresshantering, teamwork och kommunikation. Han är stolt förälder till en son med autism och ägare av en assistanshund, Rocky. Dessa erfarenheter har format hans ledarskapsfilosofi som betonar empati och autenticitet som nycklar till framgång.


Hans budskap är att ledarskap handlar om att omfamna förändring och skapa inkluderande arbetsmiljöer där alla kan trivas. 

Niclas Lernberger

Idag tror Niclas att det är extra viktigt att låta sig inspireras och bli påfylld med energi och inspiration. Att få verktyg som hjälper till i vardagen och  i det vardagliga arbetet. Att bli påmind om all kunskap man faktiskt redan har. I hans värld är vi alla människor och kan vi se bortom våra titlar tror han att vi också når varandra. Vi är ganska lika. Vi har känslor, vi gråter, vi skattar, vi uppskattar. Ibland blir vi irriterade och arga. Vi försöker alla få ihop vardagen och göra det bästa vi kan. Men vi är också olika. Vi har olika drivkrafter och olika värderingar och då händer det ibland att vi krockar. Niclas vill se det som en styrka och det blir det om vi jobbar med det.

Men det handlar också om att vara tydlig. Ett tydligt ledarskap. Tydliga mål. Tydlig vision och en tydlig kommunikation.

Niclas arbetar med chefer/ledare, säljare och personalgrupper. Främst handlar det om förändringsledning och det coachande ledarskapet. Oavsett målgrupp är det människan som är den röda tråden. Hur vi får varandra att växa. Om kommunikation, mod, bemötande och hur vi skapar relationer och tillit. Att få perspektiv och se världen från flera håll – inte bara mitt. Skapar vi förståelse för varandra kan vi också hjälpa varandra. Idag handlar det om att hjälpa varandra att lyckas.

Rocky

Rocky är en assistanshund som är utbildad för att stödja Niclas son med autism. Han klarade nödvändiga psykiska och fysiska tester som valp, följt av ett år av grundutbildning och sex månaders specialträning anpassad för familjens behov. Rocky är en central del i Niclas familj, där han bidrar till trygghet och förbättrad självkänsla för Niclas son. Niclas föreläsningar bygger på denna unika relation och visar hur Rocky har bidragit till att ge nytt liv åt hans son. Rocky står som en symbol för stöd och kärlek, och visar att alla har potentialen att vara en Rocky för någon annan.

Boka föreläsning, workshop, endagsutbildning eller ett helt program inom:

  • Ledarskap
  • Coachande ledarskap
  • Förändringsledning
  • Konflikthantering & svåra samtal
  • Självledarskap
  • Kommunikation
  • Grupputveckling och tillsammansarbete
  • E.Q, beteenden och drivkrafter mm.

Sedan 2013 arbetar Niclas som föreläsare. Främst inom ledarskap, medarbetarskap, kommunikation och självledarskap. Sitter även med i ledningsgrupp på IHM Business School KAM samt är medlem i Västsvenska Handelskammaren. För att bidra till det samhälle han vill vi skall ha är han också anställd inom Räddningstjänsten som enhetsledare och brandman på deltid. Men främst handlar hans liv om hans son som har svår autism och hans assistanshund Rocky. Det är Niclas "varför". Det är just denna blandning i livet han även förmedlar under sina föreläsningar och utbildningar.

Kontakta och boka Niclas Lernberger

Jag ser fram emot att höra från dig och diskutera hur jag kan hjälpa dig. Tveka inte att kontakta mig. Låt oss samarbeta och skapa något fantastiskt tillsammans.